Передплата 2024 ВЗ

Скандальному єпископу Московського патріархату Гедеону повернули українське громадянство

  • 23.01.2020, 16:27
  • 777

Апеляційний суд зобов'язав Державну міграційну службу (ДМС) повернути українське громадянство єпископу Московського патріархату Гедеону (Юрію Харону).

Про це повідомляє 5 канал.

Зазначається, що суд визнав неправомірним рішення міграційної служби щодо скасування українського громадянства Гедеона.

«Апеляційну скаргу Управління ДМС у Волинській області залишили без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін», — сказала спікер Шостого апеляційного суду Ольгу Шкиль.

Таким чином, суд зобов'язав Міграційну службу повернути українське громадянство Гедеону.

Рік тому правоохоронці вислали з країни затриманого напередодні вікарія Київської митрополії Української православної церкви Московського патріархату єпископа Гедеона.

Довідково: у Гедеона через наявність громадянства декількох країн вилучили український закордонний паспорт. Крім того, його викрили в антиукраїнській пропаганді. Також у ході співбесіди стало відомо, що він є прихильником «русского мира». На його сторінці в Facebook викладено фотокопію протоколу вилучення паспорта, в якому зазначено, що прикордонники виявили в нього документи, які раніше вважалися загубленими.

Гедеон є настоятелем Десятинного монастиря в Києві. Також відомо, що перед депортацією з України він відвідував США, де повідомив Конгресу про утиски Московського патріархату. Скандальний архієрей відомий тим, що заперечує українців як самостійну націю.

Схожі новини