Передплата 2024 «Добра кухня»

У меморальному комплексі Голокосту Яд Вашем в Ізраїлі розкритикували рішення Зеленського

  • 23.01.2020, 13:28
  • 1 296

У ізраїльському меморіальному комплексі Яд Вашем розкритикували рішення Президента України Володимира Зеленського поступитися місцем делегації — тих, хто вижив під час Голокосту.

Про це передає УНН з посиланням на ЗМІ Ізраїлю, зокрема видання The Jerusalem Post та державного мовника Kan.

У меморіальному комплексі заявили, що: «Президенту (України) пояснили, що ті, хто вижив в Голокості та які звернулися з проханням бути присутнім на форумі, отримали таку можливість. Нам незрозуміло рішення президента, і ми шкодуємо, що він зробив такий крок на заході під назвою «Пам'ятаємо Голокост, боремося з антисемітизмом».

Президент України Володимир Зеленський після прибуття в Ізраїль повідомив, що не буде присутнім на форумі в Єрусалимі пам’яті жертв Голокосту, а поступиться своїм місцем і місцями, призначеними для української делегації, тим, хто вижив у Голокості, для яких не вистачило місць.

«Прилетіли до Ізраїлю й дізналися, що на Всесвітній форум пам’яті Голокосту через величезний інтерес до події та обмежену кількість місць важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю страшну трагедію. Вирішили передати моє місце та місця делегації України цим мужнім, унікальним людям», — зазначив Зеленський.

Схожі новини