Передплата 2024 «Добрий господар»

«Інвестиційних нянь» надаватимуть не лише новим інвесторам, але й тим, які вже працюють в Україні, — Гончарук

  • 23.01.2020, 12:12
  • 537

Уряд планує надавати персональних менеджерів («інвестиційних нянь») не лише новим інвесторам, які вклали в економіку понад 100 мільйонів доларів, але й тим, які вже працюють в Україні, зокрема й великим українським інвесторам.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час «Українського сніданку», проведеного в межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі, передає Громадське.

Так, ідея «інвест-нянь» для великих інвесторів буде поширюватися і на українських інвесторів, не тільки на іноземних.

«Investment nanny — це не тому, що ми думаємо, що з нашими інвесторами потрібно няньчитись. Це тому, що ми хочемо, щоб інвестор відчував себе важливим, відчував турботу з боку держави уже зараз. Це стосується не лише тих інвесторів, які прийдуть. Це стосується і того бізнесу, який уже зараз працює в Україні», — повідомив Гончарук.

Ідея «інвест-нянь» передбачає, що з великими інвесторами держава розвиватиме індивідуальний підхід, аби полегшити їм процес інвестицій.

Водночас здійснюватимуться системні реформи, щоб поліпшити інвестклімат в усій країні, додає прем'єр.

Про запровадження «інвестиційних нянь» повідомив 22 січня президент України Володимир Зеленський. Крім цього він анонсував податкові канікули для тих інвесторів, які вкладуть у приватизацію понад 10 мільйонів доларів.

22−23 січня 2020 року українські урядовці перебували на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Під час нього Мінінфраструктури підписало меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn. В уряді повідомили, що передадуть Укрзалізницю в управління наміць кому залізничному оператору на 10 років.

Також урядовці провели переговори з очільницею МВФ Кристаліною Георгієвою.


Схожі новини