Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Це реванш: заява родин героїв Небесної сотні, активістів і військових щодо справ Майдану

  • 22.01.2020, 18:58
  • 640

Родини героїв Небесної сотні, активісти і військові зробили заяву щодо справ Майдану, а саме вони виступили проти призначення колишнього адвоката Януковича Олександра Бабікова на посаду у ДБР.

Про це заявив волонтер, голова Благодійного фонду «Мир і КО» Мирослав Гай, повідомляє телеканал «Прямий».

«Фактично ми бачимо, що посіпаки Януковича, які всі 'ять років, ховалися закордоном, в Росії боялися подати голос і яких ми вважаємо винними в злочинах проти України, проти національних інтересів, проти Конституції, вони зараз повертаються у владу. Ми бачимо, що з цим призначенням ДБР офіційно показує, що воно стає таким репресивним органом нової влади, ми бачимо, що ДБР займається переслідуванням волонтерів, активістів, майданівців і ми розуміємо, що наступним їхнім кроком, після такого призначення може бути не тільки поховання справ Майдану, а ще й перекваліфікація і перегляд досягнень революції гідності. Фактично — це реванш. Ми це розуміємо і ми хочемо донести цю просту думку українському суспільству, якому небайдуже… і всі проєвропейським, проукраїнським партіям, силам, громадянським об'єднанням. Друзі вони збираються переглянути досягнення революції гідності, вони хочуть дискредитувати революцію гідності» — висловив спільну заяву Гай.

Нагадаємо, колишнього адвоката експрезидента України Віктора Януковича — Олександра Бабікова — призначено першим заступником керівника Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової.

Також п'ятий президент України та лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив, що призначення Олександра Бабікова у ДБР є демонстрацією наступу антимайдану.

Схожі новини