Передплата 2024 ВЗ

В Малайзії скасували смертний вирок українцю, ексучаснику "Х-фактора"

  • 22.01.2020, 18:15
  • 991

Українцю Роману Золотарьову, якого в Малайзії засудили до. смертної кари, скасували вирок

Про це написала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Завдяки спільним зусиллями Офісу омбудсмена і українських дипломатів смертний вирок Роману Золотарьову було скасовано. Він вже повернувся на батьківщину і зустрівся зі своїм батьком», — написала Денісова.

Роман Золотарьов — екс-учасник шоу «Х-фактор» і «Битва хорів». До ув'язнення він займався артистичною діяльністю в Україні, але вирішив поїхати до Бразилії на заробітки. У квітні 2017 року мав повернутися до України через скасування домовленостей із роботодавцем. Однак під час пересадки в міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур його було затримано митними органами Малайзії. 29 березня 2019 Вищий суд м. Шах-Алам засудив громадянина України до смертної кари.

«Вже у квітні 2017 р. мав повернутися до України через раптове скасування домовленостей з роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб, Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі. Проте під час пересадки у міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур був затриманий митними органами Малайзії. 29 березня 2019 р. Вищий суд м. Шах-Алам, засудив громадянина України до смертної кари (через повішання)», — написала Денісова.

Схожі новини