Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ми на межі закриття", - власник кримськотатарського телеканалу ATR

На початку року кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через тимчасове зупинення фінансової підтримки з державного бюджету

Про це заявив власник каналу ATR Ленур Іслямов в інтерв'ю «Детектор Медіа».

«Ми на межі закриття. Адже останні кілька місяців ми виходимо на цілковитому альтруїзмі», — сказав Іслямов.

Через недофінансування телеканалу довелося скоротити не лише кількість випусків новин, а й live (прямі ефіри) з Криму.

«Нам довелося відкликати чотирьох журналістів, які працювали в Криму. Зараз ми призупинили виробництво всіх програм, які ми робили з Криму. Ми просто не можемо цього собі дозволити», — додав він.

За його словами, до управління структурами, які займаються фінансуванням, прийшли не підготовлені менеджери та вони не розуміють пріоритетів.

«Ані в нас, ані в Меджелісу зараз немає жодних прямих комунікацій із чинною владою. Чубарову (глава Меджлісу Рефат Чубаров — ред) був вручений телефон Шефіра (Сергій Шефір — перший помічник президента України — ред). Але він не відповідає на дзвінки, і Чубаров не може додзвонитись. Офіс уповноваженого зі справ кримських татар був ліквідований. А раніше у нас був прямий представник — Мустафа Джемілєв. І виходить, що немає комунікацій між Меджлісом і президентом у тій мірі, в якій це мало би бути. Ми зверталися до представника офісу президента. Є навіть постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим — це Антон Кориневич. Але його голос теж ніхто не хоче чути», — говорить Іслямов.

Нагадаємо, раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України зверталася до корпорації Google, з проханням унеможливити блокування трансляції на відеохостингу YouTube матеріалів телеканалу ATR.

Схожі новини