Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українець, який вижив в авіакатастрофі в Казахстані, звернувся до Зеленського через недбалість влади

  • 21.01.2020, 18:57
  • 765

Українець Юрій Сон, який вижив в результаті авіакатастрофи в Казахстані, поскаржився на недбалість української влади.

У Facebook чоловік розповів, що пасажири, які вижили, отримали дуже серйозні травми, у деяких переломи хребтів. Однак в Казахстані про них подбали, тоді як українська сторона не надала належної допомоги, передає OBOZREVATEL.

«Відчуйте різницю: казахський уряд повністю оплатив наше, майже двотижневе, прибування в лікарні. Наше надіслало людину, яка сказала: „Якщо що, звертайтеся“. Казахський уряд прислав кращого фахівця, щоб поставити нам вірний діагноз. Наше прикріпило середнього фахівця, який одного разу сконтактувався з фахівцями з Казахстану, а після жодного разу не підняв трубки, і не відповів ні на одне наше повідомлення. Казахський уряд всіляко сприяв пошуку наших речей в руїнах літака. Від нашого не отримали нічого, крім списку стоси паперів для отримання допомоги», — розповів він.

За словами чоловіка, переліт на двох в «лежачому положенні» в Україні коштував 12 тисяч доларів, і компанія Air Astana навіть поступилася половиною цієї суми, тоді як в Департаменті консульської служби МЗС України зажадали «довести нездатність оплатити переліт самим».

«Офіс президента України, Володимир Зеленський, Людмила Денисова, я громадянин України?» — обурився Сон.

Схожі новини