Передплата 2024 «Добрий господар»

«ЄС» – у лідерах за відвідуванням засідань Ради, а Геращенко та Герасимов лідирують за результативністю роботи, - дослідження КВУ

  • 21.01.2020, 17:32
  • 484

Депутати фракції «Європейська Солідарність» відвідали 83% пленарних засідань другої сесії Верховної Ради.Співголови фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко та Артур Герасимов мають найвищі показники результативності роботи у Верховній Раді дев’ятого скликання в 2019 році. Парламентарі є лідерами за участю у пленарних засіданнях, засіданнях комітетів, голосуванні і кількістю поданих законопроектів.

Про це повідомили експерти «Комітету виборців України», проаналізувавши показники роботи парламенту дев’ятого скликання.

«За час роботи 2 сесії Верховної Ради (вересень-січень) було проведено 58 пленарних засідань.

В середньому на них було зареєстровано 348 народних депутатів із 423.

Серед фракцій та груп парламенту найвищі показники відвідуваності в депутатів «Європейської Солідарності». Так, як правило, на засіданнях Ради були зареєстровані 83% депутатів ЄС", — йдеться в повідомленні.

За результатами цього ж дослідження співголови фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко і Артур Герасимов лідирують за результативністю роботи серед усіх депутатів у Верховній Раді дев’ятого скликання.

«Ірина Геращенко відвідала 100% засідань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), 86% засідань комітету, взяла участь у 83% голосувань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), подала 57 законопроєктів, 6 із яких було прийнято.

Артур Герасимов відвідав 87% засідань Ради, взяв участь у 76% голосувань, був присутній на 95% засідань комітету (найвищий результат серед лідерів фракцій), подав 27 законопроєктів, 6 із яких було підтримано. Сергій Рахманін відвідав 91% засідань Ради, 88% засідань комітету, взяв участь у 78% голосувань, подав 16 законопроєктів, 4 із яких були прийняті", — йдеться в звіті дослідження.

Ірина Геращенко, коментуючи результати дослідження, зазначила, що до ефективної роботи мотивує команда і очікування виборців.

«Очевидно, що відповідально працювати спонукає фракція — високопрофесійна, класна команда трудоголіків. Дякуємо за високу довіру, колеги. Але ще більше до праці спонукають наші виборці, які очікують від „Європейської Солідарності“ виключно професіоналізму і жорсткого відстоювання позиції. Не підведемо», — підкреслила парламентар.

Вона також наголосила, що жодні закони і штрафи проти прогулів на забезпечать якісну законотворчу роботу народних депутатів.

«Політика, депутатство — це не натискання кнопок. Щоб не пропускати засідання — не потрібні спеціальні закони, а лише відповідальність. Така моя позиція. В робочому графіку нічого не змінилося, як не прогулювала, так і не прогулюю парламент, ні у владі, ні в опозиції», — додала Геращенко.

Схожі новини