Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дитячі лікарні Львова та Тернополя отримали у подарунок сучасне медичне обладнання

  • 21.01.2020, 12:39
  • 548

Відділення інтенсивної терапії новонароджених комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна лікарня» отримало апарат штучної вентиляції легень (HAMILTON – C3) та пульсометр Rad на суму (майже 1 млн 300 тис. грн), Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "ОХМАТДИТ" -  приліжковий монітор пацієнта BSM-3532, в комплекті та насос шприцевий інфузійний Aitecs 2016 (699 780 грн), Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр - монітор Root (392 839 грн).

Такий подарунок для потреб медичних закладів зробив Всеукраїнський благодійний фонд «Допомагати просто!» ПриватБанку.

Апарат штучної вентиляції легень належить до класу сучасних дихальних апаратів, який забезпечить довготривалу штучну вентиляцію немовлят, використовується для інвазивної і неінвазивної вентиляції легень у новонароджених дітей. Він збільшить у рази можливість надавати реанімаційну медичну допомогу найменшим діткам, одразу після народження. Відтак рятуватиме багато маленьких життів.

Завдяки фонду «Допомагати просто!» та клієнтам ПриватБанку у 2019 році було закуплене реанімаційне, лабораторне, діагностичне обладнання і ліки у дитячі державні лікарні України. Сиротинці та спеціалізовані дитячі заклади отримували засоби гігієни, навчальні матеріали, обладнання. Прифронтові лікарні Донецької та Луганської (Волноваха, Курахове, Покровськ, Щастя, Станиця Луганська, Попасна) областей отримали сучасне реанімаційне та хірургічне обладнання, а до Львівського військово-медичного шпиталю була закуплена рентген-система з «С-дугою». Разом з Уфонд була виділена допомога багатьом дітям з вадами серця та разом з Slava Frolova зібрані гроші на протезування Єгора Гармаша.

Загалом за 2019 рік була надана допомога на 46 528 426 грн.

Нагадаємо, на початку 2020 фондом була реалізована зворушлива акція «Звичайне диво», завдяки якій перший день нового року маленькі пацієнти усіх дитячих обласних лікарень України зустріли з подарунками та гарним настроєм. Благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!» разом із Mastercard третій рік поспіль допомагають зберігати дитячу віру в дива. Свято маленьким пацієнтам влаштували клієнти ПриватБанку, які долучилися до акції «Звичайне диво». Українці просто здійснювали купівлі, розраховуючись картками ПриватБанку, та водночас переказували одну гривню після кожної транзакції на благодійність. До кожної благодійної гривні ще по одній додавали ПриватБанк і Mastercard. Загалом в акції «Звичайне диво» взяли участь 99 369 українців. За період акції вдалося зібрати понад 5 409 267 грн. Також у рамках акції ПриватБанк власним коштом закупив та доставив медичне обладнання для дитячих лікарень.

Аби робити добрі справи, не потрібно особливих статків — достатньо бути клієнтом ПриватБанку та самому обирати суму пожертвувань на благодійність через Приват24, банкомат чи термінал самообслуговування.

Схожі новини