Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні влаштували масштабну перевірку масла: кожна п'ята пачка виявилася фальсифікатом

  • 20.01.2020, 15:32
  • 2 642

В Україні серед виробленого масла кожна п'ята пачка виявилася фальсифікатом

Про це повідомляє Держслужба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів передає OBOZREVATEL.

Для дослідження були відібрані зразки в торгових мережах чотирьох регіонів України: Сумах, Черкасах, Новій Одесі (Миколаївська область) і в Калуші (Івано-Франківська область). Всього було взято 77 примірників (231 пачка). Серед представлених товарів було 28 українських і два німецькі.

В результаті дослідження показало, що 16 відібраних одиниць — це фальсифікат: Суми — три зразки; Нова Одеса — два; Черкаси — три; м. Калуш — вісім.

В Одеській області в місті Кілія продають масло, в якому виявилося 92% немолочних жирів. У маслі під назвою «Апрель», що зробили в Каневі, — 87% немолочних жирів. А те, яке виготовили в Дніпрі ТОВ «Інтермол», виявилося на 100% підробленим. Те ж саме можна сказати про товар компанії «Миколаївмолпром», де аналіз засвідчив 100% фальсифікат.

Так, Івано-Франківський міськмолокозавод випустив масло, половина складу якого — замінники. Богодухівський завод на Харківщині в продукцію додав 75% немолочних жирів.

Три пачки з Сум показали чисте масло, дві інші — з домішками (10%). Зазначимо, що всі зразки з різних партій, але виготовлені на Старокостянтинівському заводі на Хмельниччині.

Додамо, що в зразках масла, навпроти яких стоять прогалини (-), в рамках моніторингу невідповідності не виявлено.

Схожі новини