Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В готелі Ірану, де зупинявся екіпаж літака МАУ, повісили пам’ятне фото

  • 19.01.2020, 17:58
  • 954

В іранському готелі на честь загиблого в авіакатастрофі екіпажу повісили фото з написом “Наше сердце с вами”.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Бригади транспортної авіації.

«На знак шани та пам’яті персонал готелю, із якого наші хлопці і дівчата вирушили в свій останній рейс, розмістили в холі фото загиблого екіпажу з підписом «Наше сердце с вами», — сказав командир екіпажу літака Іл-76МД, яким в Україну доправили тіла загиблих, Дмитро Мимриков.

Він додав, що від іранців льотчики постійно чули слова співчуття та вибачень за катастрофу.

«Літак Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України після виконання завдання по поверненню тіл загиблих членів екіпажу тегеранського рейсу PS752 на батьківщину, вирушив до аеродрому постійного базування. Одразу після повідомлення про трагедію і рішення уряду про направлення до Ірану міжвідомчої комісії, екіпаж почав підготовку до вильоту. Загалом відрядження тривало десять діб», — додав Дмитро Мимриков.

За його словами, подібні завдання завжди несуть певне емоційне навантаження, адже саме іранська сторона визнана винною у збитті літака.

Нагадаємо, в аеропорту «Бориспіль» приземлився літак з тілами українців, які загинули внаслідок авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.

Серед загиблих пасажирів літака МАУ, який зазнав авіакатастрофи в Ірані, було 11 українців, з них 9 — члени екіпажу, і двоє пасажирів.

8 січня державні засоби масової інформації Ірану повідомили, що рейс PS752 «Міжнародних авіаліній України» розбився неподалік від Тегерана приблизно через три хвилини після зльоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні, в результаті чого загинули всі пасажири і члени екіпажу на борту.

У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою.

Схожі новини