Передплата 2024 «Добра кухня»

Британська поліція зарахувала герб України до екстремістських символів — у посольстві обурені

  • 19.01.2020, 15:58
  • 2 895

Посольство України у Великій Британії вимагає від контртерористичної поліції вилучити з переліку екстремістської символіки український герб.

Про це в посольстві заявили 19 січня, повідомляє Радіо Свобода.

Дипломатична установа звернула увагу на оприлюднений журналістами посібник для вчителів та медиків, де серед прикладів символів праворадикальних рухів зазначене й татуювання у вигляді тризуба.

«Додавати тризуб, закріплений в Конституції національний символ і державний герб України до „Посібника з протидії екстремізму“, який контртерористична поліція видала для вчителів та медичного персоналу — це більш ніж обурливо. Жодні виправдання неприйнятні. Ми вимагаємо вилучити тризуб з посібника та офіційних вибачень», — йдеться в заяві посольства.

17 січня британське видання Guardian опублікувало перелік екстремістської символіки, укладений контртерористичною поліцією Об'єднаного королівства. Серед прикладів «праворадикальних символів» можна знайти татуювання у вигляді українського тризуба, а серед переліку угруповань «білих супремасистів» — шеврон українського батальйону «Азов».

Крім того, увагу ЗМІ привернули й інші деталі переліку — наприклад, посібник містить розділ «Групи та символи захисту довкілля», до якого увійшли організації із захисту довкілля Greenpeace та Extinction Rebellion.

Восени 2019 року 39 американських конгресменів закликали внести батальйон «Азов», який є полком Національної гвардії України, до переліку терористичних організацій. Самі «азовці» назвали це звернення «інформаційною атакою на Україну.»

Схожі новини