Передплата 2024 «Добрий господар»

Літні люди, які часто п'ють чай, менше страждають від депресії, — дослідження

  • 19.01.2020, 14:58
  • 679

Китайські дослідники виявили, що літні люди, які майже щодня з 60 років п'ють чай, мають нижчий рівень розвитку депресії за інших.

Про це передає Громадське з посиланням на Medical News Today.

Науковці проаналізували дані 13 тисяч учасників, які взяли участь у довготривалому дослідженні довголіття з 2005 до 2014 року.

Так, вчені виявили, що літні люди, які п'ють чай майже щодня, мають менше ризиків отримати депресію. Під час дослідження науковці враховували також такі чинники, як стать, освіта, місцепроживання та сімейний стан.

За їхніми словами, життя у місті, освіта, шлюб, наявність фінансів, стан здоров'я та соціальна активність також зменшують ризик розвитку депресії.

Науковці поки не розуміють, як саме чай впливає на зменшення ймовірності розвитку депресії, тому планують досліджувати вплив чаю надалі.

За останніми даними ВООЗ, найпоширеніший психічний розлад — це депресія. У всьому світі близько 264 мільйонів людей різного віку страждають від цього психічного розладу.

Нагадаємо, китайські вчені виявили, що у тих, хто любить пити чай у середньому менший ризик розвитку серцево-судинних захворювань та передчасної смерті.

Схожі новини