Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новий смертоносний грип із Китаю: лікарі закликають українців до обачності

  • 19.01.2020, 10:58
  • 637

Загадковий вірус долає кордони – на наявність нового коронавірусу відтепер перевірятимуть в аеропортах Сполучених Штатів Америки, і найдужче мандрівників із китайського міста Ухань.

Тих, у кого виявлять симптоми, прямо з летовища відправлятимуть до лікарень на обстеження — до таких заходів вдалися після заражень у Таїланді та Японії, повідомляє ТСН.

Українські медики радять мандрівникам бути обачними і у разі виникнення симптомів одразу звернутися до медиків. «Якщо людина приїхала з Китаю і в неї розвилася якась пневмонія, особливо якщо вона була поряд із провінцією Ухань, то, звичайно, вона має інформувати про це лікаря. Пневмонія — це той стан, коли завжди небезпечно, бо пневмонія може закінчитися набряком легень, гострим респіраторним синдромом, і людина може загинути», — розповіла лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська.

Спалах нової А-типової пневмонії у місті Ухань зафіксували ще наприкінці грудня. Його жертвами стали двоє людей, іще 45 хворіють. Однак число інфікованих, на думку низки західних експертів, може сягати кількох тисяч. Нова А-типова пневмонія схожа на застуду, але дуже швидко уражає легені та інші органи. Як саме передається недуга — китайські медики сперечаються й досі. Одні вважають, що збудник люди підчепили на оптовому ринку після контакту із тваринними продуктами. Інші переконані, що від людини до людини він передається ще й респіраторним шляхом.

Схожі новини