Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Принц Гаррі й Меган Маркл втратять титул «Вашої Королівської Високості» і право на гроші королівської родини

Герцог і герцогиня Сасекські — принц Гаррі та Меган Маркл — втратять право на титул «Вашої Королівської Високості» та гроші, які використовує для утримання королівська родина.

Про це повідомляється на офіційній сторінці подружжя в Instagram, де наводиться заява королеви Єлизавети І І з цього приводу.

«Гаррі, Меган та Арчі (син подружжя ред.) залишаться коханими членами моєї сім'ї», — йдеться в заяві.

Королева також висловила підтримку їхньому прагненню до більш незалежного життя: «Хочу подякувати їм за їхню віддану роботу по всій країні, Співдружності та за її межами, а ще я особливо пишаюсь тим, як Меган настільки швидко вдалося стати членом нашої родини».

Водночас, як повідомляє BBC, Гаррі та Меган висловили намір повернути гроші за реставрацію Фроґмор-гаусу — заміської резиденції королівської родини, яка залишиться домом для подружжя у Великій Британії. Крім того, пара більше офіційно не представлятиме королеву Єлизавету І І.

За даними BBC, домовленість набуває чинності з весни 2020 року. Вона прямо не вказує, чи матиме право Гаррі претендувати на королівський престол, однак, найімовірніше, така можливість у нього залишається.

Схожі новини