Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна і Грузія заявили про перешкоджання Росією рятувальних операцій на морі і в Керченській протоці

  • 18.01.2020, 09:58
  • 518

Україна і Грузія заявили в Міжнародній морській організації (International Maritime Organization, IMO) про неправомірної діяльності Російської Федерації, яка перешкоджає пошуково-рятувальних операцій в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці.

«Україна та Грузія звернули увагу держав-членів ІМО на протиправну діяльність РФ, що перешкоджає пошуково-рятувальним операціям у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці. Спільний документ України та Грузії був підтриманий делегаціями країн ЄС та США», — повідомив заступник постійного представника України при ІМО дипломат Віталій Мошківський на сторінці в Facebook в п'ятницю, 18 січня, передає DT.UA.

Як повідомлялося, раніше Україна висловила в IMO протест у зв'язку з неправомірним розширенням радіостанцією «НАВТЕКС-Новоросійськ» району обслуговування на акваторію Азовського моря і Керченської протоки.

На початку 2019 року повідомлялося, що Україна підписала з Росією протокол про квоти вилову риби в Азовському морі. Як зазначали у Держрибагентстві, відсутність протоколу спільної українсько-російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі могло надати силовим структурам РФ можливість посилити тиск на українських рибалок.

Схожі новини