Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МВФ назвали умови затвердження програми для України

  • 18.01.2020, 09:15
  • 449

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прийме рішення щодо програми допомоги Україні після того, як Київ виконає всі попередні умови.

Про це заявила головний виконавчий директор МВФ Крісталіна Георгієва під час виступу у вашингтонському Інституті Пітерсона, передає РБК-Україна.

За її словами, на даний момент представники МВФ продовжують взаємодіяти з Україною.

«На робочому рівні ми досягли угоди з Україною, в якому є певні умови, які повинні бути задоволені. Робота триває, представники (МВФ — ред.) продовжують взаємодіяти з Україною. Як тільки ці умови будуть виконані, для нас наступить момент звернутися до Виконавчого раді», — сказала вона.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Україна і МВФ домовилися про нову програму stand by. Однак вже у вересні 2019 року Національний банк України і Міжнародний валютний фонд почали спільну роботу над новою програмою співпраці. 8 грудня стало відомо, що Україна та МВФ попередньо домовилися про трирічну програму на 5,5 мільярда доларів. Однак її ще повинні затвердити у керівництві фонду.

Також попередня домовленість передбачає, що отримання грошей залежить від виконання Україною низки «невідкладних дій». Серед пріоритетних — зміцнення верховенства права, цілісності судової системи та позбавлення впливу на українську владу окремих олігархів.

Схожі новини