Передплата 2024 ВЗ

Нацбанк скасував заборону на використання ФОПами бізнес-рахунків для особистих потреб

Нацбанк з 17 січня скасовує вимогу здійснювати за поточними рахунками ФОПів лише ті розрахунково-касові операції, що не пов’язані із власними потребами.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Вимога Національного банку здійснювати за поточними рахунками ФОПів лише ті розрахунково-касові операції, що не пов’язані із власними потребами, та право перераховувати кошти на власний рахунок після сплати усіх податків та зборів, викликала нерозуміння у бізнес-спільноти під час її застосування. Прислухаючись до думки банків та їхніх клієнтів, Національний банк скасував цю норму, аби усунути маніпуляції і можливі перешкоди для діяльності підприємців», — йдеться в повідомленні.

При цьому в Нацбанку додали, що з 2003 року в Україні діє норма, що поточні рахунки фізичних осіб не можуть використовуватися для проведення операцій, пов’язаних з підприємницькою діяльністю.

Нагадаємо, 2 січня набула чинності постанова НБУ, якою ФОПам заборонялося використовувати поточні рахунки для особистих потреб. В Нацбанку вказували, що ФОПи можуть після сплати податків перевести гроші з підприємницького рахунку на особистий і використовувати їх на свій розсуд.

Схожі новини