Передплата 2024 «Добра кухня»

Замість стриптиз-клубу — медіатека?

Замість стриптиз-клубу — медіатека?

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко взявся за боротьбу з… пікантними закладами на площі Ринок. Надіслав офіційного листа власнику приміщень на площі Ринок, 11, де з літа минулого року працює нічний стриптиз-клуб «Ерос» — з пропозицією розмістити тут міський культурний центр.

«Отець Юстин Бойко зняв коротке відео, де звернув увагу на функціонування „стриптиз клубу“ на площі Ринок. Багато людей писали мені свою позицію щодо функціонування такого закладу на площі Ринок. Відповідаю: приміщення є приватною власністю. Тому скерував офіційного листа власнику, щоб він розмістив у цьому приміщенні міський культурний центр з функціями медіатеки, а також сучасний інтерактивний музей».

За словами чиновника, найближчим часом чиновники мерії зустрінуться з власником стриптиз-клубу. А тим часом, каже Москаленко, стартувала робота над технічним завданням щодо майбутньої медіатеки.

Також Андрій Москаленко оштрафував власників «Ероса» на 170 тисяч гривень за те, що ті неправильно перепланували кімнати в приміщенні і за «невідповідність робіт». Мовляв, у мерії не знали, що власник облаштує там розважальний нічний заклад.

В управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради сказали, що приміщення стрип-клубу належить компанії «Ріел-Естейт Груп». Фірма «прославилася» на весь Львів і тим, що зруйнувала цінну мозаїку «Риби і море» авторства Володимира Патика.

«Не надто приємно, коли завдяки таким закладам іноземці асоціюють культурну столицю України, як місто, куди їдуть за еротичними розвагами, — сказав для „ВЗ“ депутат Львівської міської ради Андріян Гутник. — Львів асоціюють з фестивалями, культурними подіями. Можна було знайти більш цікавіше використання приміщень на площі Ринок. Зараз тиснути на приватника складно. Якщо на законодавчому рівні це не заборонено, теоретично власник може вести свою діяльність (нічний клуб)».

Схожі новини