Передплата 2024 «Добрий господар»

В Одесі поліцейські відбили чоловікові нирку, їм повідомили про підозру

  • 16.01.2020, 15:58
  • 919

В Одесі двом працівникам патрульної поліції, які побили чоловіка, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством

Повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Українська правда

«Двома працівниками поліції Одеської області при затриманні в лютому 2018 року людини за підозрою у вчиненні адміністративного правопорушення було застосоване насильство, явно непропорційне тяжкості цього правопорушення та її поведінці.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий на місці втратив свідомість, згодом у нього був констатований розрив нирки".

15 січня обом працівникам поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням спеціальних засобів, а також болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями.

Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним та відсторонення від займаних посад.

Провадження зареєстрували ще в лютому 2018 року після висвітлення подій журналістами, але тривалий час розслідування фактично не проводилося.

Нове керівництво прокуратури у грудні 2019 року змінило групи прокурорів у провадженні.

За інформацією «Української правди» ця подія трапилася взимку 2018 року в Ананьївському районі Одещини.

Як пише «Думская» потерпілий Сергій Граждан зі своєю дружиною і друзями приблизно о 00:30 поверталися додому, коли в автомобілі закінчився бензин. Подружня пара зупинилася на узбіччі, і Сергій пішов за допомогою.

Потерпілий розповів, що до них під'їхав автомобіль звідки до нього підбіг чоловік у формі і став кричати, що він п'яний, повалив на землю, надів наручники, а потім Граждана витягли на дорогу і почали бити до тих пір, поки він не втратив свідомість.

Дружина потерпілого розповіла, що поліцейські представилися після того як наставили на неї зброю.

Поліцейські говорили, що Граждан був за кермом п'яним, але лікарі не виявили в крові чоловіка алкоголю чи наркотиків.

Після цього на Граждана відкрили два кримінальні провадження — за нанесення легких тілесних ушкоджень і за насильство проти співробітників поліції.

Схожі новини