Передплата 2024 «Добрий господар»

За експослом США в Україні Йованович могли стежити, доки її не звільнили

  • 16.01.2020, 13:12
  • 927

Глава комітету із закордонних справ Палати представників США Еліот Енгель вважає, що повідомлення, які опублікували в рамках справи про імпічмент Дональда Трампа, свідчать про те, що експосол США в Україні Марі Йованович перебувала під наглядом до того, як її звільнили

Про це повідомляє Reuters, передає Українська правда

«Ця безпрецедентна загроза для наших дипломатів повинна бути ретельно розслідувана і, якщо це правда, переслідуватися по всій строгості закону», — сказав Енгель

Сенатор Боб Менендес також виступив із заявою з вимогою провести брифінг щодо опублікованих записів.

Йдеться про листування між бізнесменом з Флориди Левом Парнасом і Робертом Хайдом, кандидатом в Конгрес від республіканців в Коннектикуті.

Відзначається, що Хайд ображав Йованович і, мабуть, надавав інформацію про її пересування в Києві.

Так, в одному з повідомлень Хайд написав: «Вони перевезуть її завтра». В іншому він сказав, що у нього є партнери в Україні, які можуть допомогти відстежити Йованович.

Хайд заперечував свою причетність до можливого ​​стеження за дипломатом. Він написав у Твіттері, що ніколи не був у Києві.

В інтерв'ю MSNBC Парнас сказав, що не вірить, що Хайд становить загрозу для Йованович. «Я не вірив містеру Хайду», — сказав Парнас.

Демократи в Палаті представників кажуть, що ці повідомлення доповнюють докази, які вони представлять Сенату в ході судового розгляду у справі про імпічмент, яке має розпочатися наступного тижня.

Минулої осені Йованович говорила, що їй дзвонили пізно вночі з Вашингтона, попереджаючи, що їй потрібно терміново повернутися в Сполучені Штати і що існують побоювання щодо її безпеки.

Енгель додав, що передасть Держдепартаменту в середу свій офіційний запит.

Крім того Держдеп скасував без пояснення регулярний щомісячний брифінг з безпеки.

Схожі новини