Передплата 2024 ВЗ

"Це як "просто припинити стріляти": Володимир В'ятрович про розформування UATV

Телепрограми англійською, арабською та іншими мовами, які транслювалися на десятки країн світу, відтепер більше не виходять, наголосив депутат

Із проханням пояснити ситуацію навколо згортання діяльності UATV, яке створювало інформаційні випуски іноземними мовами, звернувся до міністра культури Володимира Бородянського нардеп від партії «Європейська солідарність» Володимир В'ятрович.

Зокрема, «з повідомлень МКМС та телеканалу UATV випливає, що впродовж найближчих тижнів українське іномовлення буде остаточно ліквідовано і на його базі створено канал для мовлення на тимчасово окуповані території України», — йдеться у депутатському зверненні.

«Не розумію, навіщо знищувати іномовлення. Виглядає, що команда Зеленського вирішила „просто перестати стріляти“ й у відповідь на бомбардування в інформаційній війні», — написав депутат.

«Телепрограми англійською, арабською та іншими мовами, які транслювалися на десятки країн світу, відтепер більше не виходять. Буцімто без знищення іномовлення неможливо організувати мовлення на окуповані території. Причому, яким буде це мовлення на окуповані території — також невідомо», — наголосив В'ятрович.

З-поміж іншого, народного депутата цікавить, навіщо припиняти ТБ-мовлення кримськотатарською мовою, якщо планується мовлення на окуповані території, у тому числі й Крим.

Схожі новини