Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На площі Ринок воду освятить митрополит Макарій

На свято Богоявлення, 19 січня, на площі Ринок відбудеться освячення води, яку після молебню кожен охочий зможе принести у свій дім. Цьогоріч чин освячення води очолить Митрополит Львівський ПЦУ Макарій

Свято стартує з колядок у виконанні хору Львівського ставропігійського братства ʺСтавросʺ, після цього відбудеться молебень. «Традицію загальноміського водосвяття започаткували саме у Львові, а згодом вона поширилася на інші містаʺ, — розповів владика Макарій.

Заступник директора ЛМКП «Львівводоканал» Юрій Свізінський повідомив, що об'єм резервуара для освяченої води, який стоятиме на площі Ринок, — 1500 літрів. «Торік цього обсягу вистачило для усіх охочих. Ми ретельно стежимо за технічним станом резервуара, виконуємо дезінфекцію та промивку. Артезіанську воду, яка потрапляє у систему міських трубопроводів, постачатимуть на площу Ринок з допомогою автоцистерни «Львівводоканалу», — наголосив пан Юрій.

А тим часом…

На Богоявлення та Йордана прийнято моржувати, бо це, за народними віруваннями, відганяє хвороби й невдачі. Цього року у місті Лева будуть кілька облаштованих місць для святкових купелей, зокрема у парку «Горіховий гай». Там облаштують зони обігріву, місця з гарячими напоями, спуск до ополонки. Моржуватимуть також на Йордан у парку «Погулянка» й на двох озерах у Брюховичах.

Схожі новини