Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Олексій Гончаренко подав запити в СБУ і Міноборони про поїздку Зеленського в Оман (документ)

Також депутат повідомив, що СБУ і Міноборони повинні регулярно проводити інформаційно-аналітичні дії в інтересах України і зовнішньої безпеки

Народний депутат від «ЄС» Олексій Гончаренко надіслав до СБУ і Міноборони лист із запитом, чи інформували вони Зеленського про можливе військове зіткнення між Іраном і США напередодні його «поїздки» в Оман. Відповідну заяву нардеп опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що авіасполучення між Україною і Оманом проходить над країнами, які в той час здійснювали авіаційні і ракетні удари і вели бойові дії.

«До силовиків у мене кілька запитань. Як повинні реагувати в СБУ і Міноборони на наявність загрози для президента в разі, якщо він випадково або невипадково опинився в країні, яка належить до напружених районів, зокрема на Близькому Сході. Чи був проінформований Зеленський про авіаудари США з 2 на 3 січня і про приведення в повну бойову готовність ракетних військ Ірану? Хто йому це повідомив і як він відреагував?» — написав Олексій Гончаренко.

Також депутат повідомив, що відповідно до закону, СБУ і Міноборони повинні регулярно проводити інформаційно-аналітичні дії в інтересах України і зовнішньої безпеки.

«У будь-якому разі такий екзотичний вибір місця для відпочинку Зеленського привів до того, що він не зміг швидко відреагувати і повернутися в країну після авіакатастрофи з „Боїнгом“ МАУ. Що це, як неповага до свого народу?» — заявив нардеп «ЄС».

Схожі новини