Передплата 2024 «Добра кухня»

На борту фатального Boeing міг бути зрадник, який "злив" американцям місце перебування генерала Сулеймані, - ЗМІ

Арабський журналіст Касим Аль-Мадхаджі аль-Ахваз припустив, що на борту літака Boeing 737, який був збитий у Тегерані, могла перебувати особа, яка допомогла ліквідувати командувача Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані.

«У такий спосіб удар по українському літаку міг бути завданий з метою знищити це «джерело витоку інформації», — припустив журналіст у своєму Twitter. Версію про «помсту зрадникам» підтримали й інші користувачі соцмереж. Про це пише obozrevatel.

За словами Аль-Мадхаджі, наказ збити Boeing віддав командувач Військово-космічними силами Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), генерал Амір-Алі Хаджизаде, дізнавшись, що там є зрадник.

Хазім Давуд написав про те, що на борту українського лайнера перебували чотири генерали, які «намагалися втекти». «Збивання було навмисним і не було помилкою», — заявив він.

Зейнат Альхія написала, що «Тегеранський аеропорт уразив український літак ракетою, коли дізнався, що 16 іранських генералів перебували на борту з наміром втекти з Ірану зі своїми сім'ями».

Фахад Хулійіл заявив, що збитття Boeing — «навмисний злочин». За його словами, влада «боялася іранських осіб, які були на борту, щоб втекти за межі країни».

Доктор Валід бін Іса Аль-Саадун написав, що найвірогідніший сценарій, на його думку, «полягає в тому, що на українському лайнері були офіцери іранської Революційної гвардії, у яких були докази, які засуджують уряд злочинних мулл, із метою їх викриття. Після того, як вони вирішили втекти й опинилися на борту судна, те було збите».

«П'ять високопоставлених офіцерів іранської розвідки були вбиті в збитому українському літаку. Вони, можливо, вирішили втекти з Ірану», — написав користувач із ніком KB.

Користувач «Увахід мін Альнаас» («Один із народу») заявив, що «український літак бомбили, тому що на його борту були лідери Революційної гвардії Ірану, які вирішили втекти й мали намір сховатися в Канаді, щоб врятуватися від мулл». «Це брудна справа з боку гнилого іранського керівництва», — підкреслив він.

Схожі новини