Передплата 2024 «Добрий господар»

У Європарламенті закликали Росію взяти приклад з Ірану і визнати збиття MH17

  • 15.01.2020, 09:58
  • 510

Німецький депутат Європейського парламенту Міхаель Галер підкреслив, що Іран випередив Росію, визнавши свою вину у збитті українського літака. Мовляв, Росія давно мала б визнати збиття MH17, але досі цього не зробила.

Доказова база в обох випадках ідентична, але Росія відмовляється визнати свою провину, заявив Галер. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми зараз спостерігаємо за унікальною ситуацією, коли Іран випереджає Росію у своєму визнанні відповідальності. Росія має взяти на себе відповідальність за збиття МН17, але вона досі цього не зробила. Доказова база ідентична, але Росія відмовляється визнати свою провину», — заявляє Міхаель Галер.

«Влада Ірану визнала свою відповідальність через кілька днів. І тут ми бачимо величезний контраст із поведінкою Росії, коли на території Україні був збитий літак Малайзії», — заявив у коментарі Радіо Свобода депутат із Литви Андрюс Кубілюс.

Незважаючи на те, що Іран взяв на себе відповідальність за збиття українського лайнера, в Європарламенті закликають до всебічного і прозорого розслідування, бо, за словами депутатів, досі лишається багато питань без відповідей.

«Військові технології повинні дозволяти бачити різницю між „Боїнгом“, який має свої радіосигнали, і він показує, що він — „Боїнг“, а не ракета чи американський винищувач», — твердить Андрюс Кубілюс, але додає, що на даний момент Іран йде на співпрацю, однак невідомо, чи так завжди триватиме, бо розслідування може тривати кілька років.

Схожі новини