Передплата 2024 ВЗ

В Італії судитимуть сина Азарова за відмивання хабара від Клюєва, - ЗМІ

  • 14.01.2020, 17:15
  • 833

Прокуратура італійського Мілана просить притягнути до відповідальності сина екс-прем’єра Миколи Азарова Олексія за створення фіктивної фірми та відмивання грошей, які родина Азарових отримала від Андрія Клюєва за призначення віце-прем’єром.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на італійську газету Corriere della Sera.

У матеріалах справи йдеться, що у 2012 році італійська фірма придбала дві шикарні вілли на Сардинії — у такий спосіб родина Азарових відмила майже 18 мільйонів доларів.

Зазначені гроші Микола Азарова, за даними українського слідства, отримав від Андрія Клюєва у 2010 році за призначення останнього на посаду віце-прем'єра.

Цю інформацію італійські правоохоронці отримали від Генпрокуратури України, а також завдяки слідчим діям, проведеним на Кіпрі, в Австрії, Ліхтенштейні та Німеччині під координацією «Євроюсту».

У обвинуваченні, сформульованому італійським прокурором Адріано Скудьєрі разом з італійською фінансовою поліцією, йдеться, що у 2010 році Андрій Клюєв отримав пропозицію від тодішнього прем’єра Миколи Азарова «купити» посаду віце-прем'єра за хабар у вигляді оборудки з нерухомістю на суму 17 мільйонів 775 тисяч доларів.

Частина цих незаконних грошей, які походили з кіпрської фірми Aspelta Trading Limited, згодом надійшли на рахунки австрійської фірми Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh — керівником цієї фірми був австрійський посередник Фрідріх Бубла, який є довіреною особою родини Азарових.

У жовтні 2012 року ця австрійська фірма викупила акції фіктивної італійської компанії"пустишки" під назвою Agosto 2012 Srl. У листопаді 2012-го та серпні 2013-го цю фірму використали для купівлі двох вілл на Сардинії — у місцевості Гольфо ді Марінелла провінції Ольбія.

Як додає газета, ці вілли спочатку були арештовані слідчими, потім їх звільнили на запит австрійця Бубла, але зараз їх знову взяли під арешт.

Нагадаємо, 6 березня 2014 року ЄС увів санкції проти 18 громадян України, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини. Серед них є й екс-прем'єр Микола Азаров.

Схожі новини