Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З початку року послугою е-бронювання дозволів скористалися понад 1300 перевізників, – Криклій

  • 14.01.2020, 13:40
  • 510

Пілотний проект з електронного бронювання дозволів на міжнародні автомобільні вантажоперевезення успішно працює. За період з 1 по 12 січня 2020 року послугою електронного бронювання дозволів скористалися більше 1300 перевізників.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 14 січня 2020 року, передає пресслужба відомства.

«Пілотний проект з е-бронювання дозволів для перевізників успішно працює. За перші 12 днів 2020 року послугою е-бронювання дозволів скористалися понад 1300 перевізників, які забронювали через транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua близько 8000 дозволів. Завдяки цифровізації процесу створені рівні умови доступу всіх перевізників до замовлення послуги, без будь-якої корупційної складової», — заявив Владислав Криклій.

За словами очільника Міністерства е-бронювання має низку беззаперечних переваг для бізнесу: «Видно доступну кількість дозволів на ПВД, а заброньований дозвіл не може бути виданий іншому перевізнику. Перевізник сам обирає ПВД, де планує отримати заброньований дозвіл. Отже, перевізник має змогу спланувати поїздку та убезпечити себе від штрафних санкцій за порушення митного законодавства. Заброньований дозвіл доступний до видачі перевізнику 5 днів. Якщо перевізник не отримає дозвіл у визначений період часу, його бронювання буде касовано автоматично, а дозвіл буде доступний іншим перевізникам», — наголосив Владислав Криклій.

«У той же час запровадження сервісу е-бронювання посприяло виявленню проблемних питань у системи видачі дозволів, як на технічному, так і на організаційному рівнях. Для прикладу, виявлено велику кількість перевізників, які всупереч вимогам законодавства, не подали вчасно повідомлення про зміну даних у своїх ліцензійних справах. Всі технічні проблеми оперативно виявляються та усуваються, а сервіс постійно удосконалюється», — наголосив Владислав Криклій.

«Успішний досвід з е-бронювання ми будемо й надалі розвивати та масштабувати. Маємо амбітну ціль перевести видачу дозволів на міжнародні автомобільні вантажоперевезення в цифровий формат. Однак, поки ще не всі країни згодні на цей крок. Ми працюємо над вирішенням питання і впевнені, що спільними зусиллями нам це вдасться», — підкреслив Міністр інфраструктури.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 було презентовано транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua.

Через портал із 01 січня 2020 року можна зробити попереднє замовлення (електронне бронювання) 60% всіх видів дозволів, 40% залишаються для оформлення та видачі за усним зверненням на ПВД.

Схожі новини