Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ встановила двох львів’ян, які погрожували консулці Польщі

  • 13.01.2020, 18:11
  • 630

Служба безпеки України звітує, що встановила двох львів’ян, які надсилали листи з погрозами консулці Польщі. За інформацією спецслужби, вони також причетні до протиправного оформлення “карти поляка”.

Як повідомляє «Новинарня», про це в понеділок, 13 січня, інформують у пресслужбі СБУ.

Як зазначається, листи з погрозами почали надходили на електронну скриньку Генконсульства після появи у пресі низки статей про махінації з отриманням українцями польських документів.

Згодом двоє львів’ян, які нібито причетні до махінацій, зареєстрували електронну скриньку, з якої погрожували Генконсульству та польській громаді Львова.

«Під час обшуків за місцями проживання махінаторів правоохоронці виявили докази їхньої причетності до злочину. Зокрема, у ноутбуці зловмисників містилися вже надіслані листи та проєкти нових», — уточнили в СБУ.

За інформацією «Львівського порталу», обшуки пройшли в одній з квартир багатоповерхівки на вул. Любінській, 157. Там мешкають мати з сином, які надавали послуги з виготовлення «Карти поляка».

Зазначається, що, ймовірно, саме через відмову видавати ці документи львів’яни вдалися до погроз керівнику відділу «карти поляка», консулці Ірені Нагурській.

Схожі новини