Передплата 2024 «Добрий господар»

Український альпініст Валентин Сипавін встановив світовий рекорд

  • 13.01.2020, 17:12
  • 1 979

Український альпініст Валентин Сипавін встановив світовий рекорд, він проплив на каяку в озері найвищого в світі вулкана Охос-дель-Саладо - розташованого на висоті 6400 метрів

Про це повідомляє «24 канал».

Українець Валентин Сипавін зустрів Новий рік на висоті 6000 метрів. Рекорду не планував, а просто підіймався на найвищий на планеті вулкан і готувався до складнї весняної експедиції.

Протягом подорожі випадково зустрівся з австралійським мандрівником Даніелем Буллом, який вже має два світові рекорди. Команда австралійця була непідготовлена ​​до сходження, тому мандрівник звернувся за допомогою до українця. Сипавін йшов до озера вісім годин, разом з собою ніс 17-кілограмовий каяк, на якому пізніше і встановив рекорд.

«Я розбив близько 60 метрів довжини, це такий вузький прохід. За умовами номінації в Книгу рекордів Гіннеса, потрібно було пропливти не менше одного кілометра. Це було таке плавання в каналі, який пробив в льоду. Скажімо, туди і назад я кілька разів плавав. Якщо експедиція успішно завершиться, я буду єдиним українцем, який підкорить Еверест чотири рази», — розповів рекордсмен.

Валентин Сипавін є віцечемпіоном світу з лазіння по льоду. На цей раз вдома його не було місяць. За цей час українець побачив вісім країн. У квітні 2020-го року планує знову побачити Еверест.


Схожі новини