Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Росія "підчистила" статтю у Вікіпедії про ракетний комплекс "Тор"

  • 13.01.2020, 15:50
  • 691

У російській версії Вікіпедії одразу після катастрофи літака МАУ відредагували статтю про ракетний комплекс "Тор", з якого збили лайнер.

На цей нюанс звернув увагу на своїй сторінці у Facebook журналіст, експрессекретар «Укроборонпрому» Олег Катков, передає OBOZREVATEL

«Маленький штрих щодо збитого в Ірані Boeing: росіяни знову правлять Вікіпедію, як і у випадку з MH17 у 2014 році. У старій версії зазначено, що „Тор“ може самостійно збивати цілі в автоматичному режимі, без участі оператора. У новій — мовляв, потрібна команда оператора», — пише він.

За словами журналіста, це доказ вельми незграбної спроби росіян врятувати репутацію своєї військової розробки. До того ж, у старій версії тексту стверджувалося, що система «Тор» збиває всі військові цілі. А вже у відредагованому варіанті формулювання пом'якшили до «захоплює всі повітряні цілі».

«Навіщо так незграбно вибілювати? Якщо російський „Тор“ в автоматичному режимі збиває сам все, що тільки може, — це надпотужний удар по Кремлю і його продажу зброї, як мінімум тих же „Торів“. У разі ж необхідності натискання людиною кнопки „пуск“ — це людський фактор», — пояснює Катков розрахунок країни-агресора.

Схожі новини