Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прем'єр Польщі пообіцяв відстоювати історичну правду після заяв Путіна

  • 13.01.2020, 10:35
  • 579

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький після скандальних заяв Путіна заявив, що уряд і керівна партія "Право і справедливість" відстоюватимуть правду та історичну пам’ять.

Про це він висловився на новорічній зустрічі з партійними структурами в регіоні Підкарпаття, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Польське радіо».

Володимир Путін нещодавно заявив, що довоєнна влада Польщі співпрацювала з гітлерівською Німеччиною, а тогочасного польського посла в Берліні назвав антисемітом, чим викликав гнів теперішньої польської влади.

Моравецький нагадав, що у відповідь на слова російського президента оприлюднив заяву, в якій написано, зокрема, що Володимир Путін багато разів брехав на тему Польщі.

«Немає майбутнього без історичної правди, і від того, хто переможе у цьому змаганні за пам’ять, залежить, чи нас будуть називати спільниками злочинців, людей, які в минулому припускалися помилок, чи ми гордо триматимемо голову високо, як спадкоємці знаменитих героїв часів найстрашнішої Другої світової війни», — сказав Моравецький.

Схожі новини