Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Ірані почали розганяти мітинги, які спалахнули через збиття літака МАУ

  • 13.01.2020, 09:11
  • 585

Проурядові бойовики почали розгін протестів, які спалахнули після того як Тегеран визнав збиття літака МАУ, що раніше заперечував

Про це повідомляє Daily Mail, передає Українська правда

За словами протестувальників, проурядові бойовики відкрили вогонь по демонстрантах.

На кадрах із місцевих ЗМІ видно жінку в крові, ймовірно, від вогнепальної рани. На інших зображеннях видно як чоловік з рушницею тікає з місця події після того, як натовп зібрався навколо вбитої жінки. Як стверджується, її застрелили неподалік від відомої площі Азаді.

Перед цим студенти забили ворота Амиркабірського технологічного університету, що розташовується біля посольства США, на знак протесту. Окрім цього, демонстранти підпалили та знесли плакати Аятоли Алі Хаменеї та вбитого генерала Касема Сулеймані.

На фоні вигуків «Смерть Хаменеї» сили безпеки відкрили вогонь із резинових куль та почали використовувати сльозогінний газ.

У деяких повідомленнях вказується, що ті, хто розганяв демонстрантів, були членами Басіджа — воєнізованого крила в складі Корпусу Вартових Ісламської Революції. Діяли вони за наказом влади.

Придушення демонстрацій почались через декілька годин після того, як президент США попередив Тегеран: «Не вбивайте своїх протестувальників».

Схожі новини