Передплата 2024 «Добрий господар»

В Ірані затримали посла Великої Британії, який відвідав акцію вшанування пам'яті жертв авіакатастрофи

  • 12.01.2020, 14:12
  • 524

Міністр закордонних справ Великої Британії назвав безпідставний арешт посла в Тегерані грубим порушенням міжнародного права.

Іранські силовики затримали в Тегерані посла Великої Британії Роба Макейра за підозрою в «організації, провокації і управлінні радикальними діями» на масових акціях, пов'язаних зі знищенням українського «Боїнга».

Як повідомляє SkyNews, Макейр в зв'язку з цим зробив в Twitter заяву про те, що не причетний до демонстрацій, передає УНІАН

«Дякую за всі добрі побажання. Можу підтвердити, що не брав участі в жодних демонстраціях! Пішов на акцію, анонсовану як вшанування пам'яті жертв трагедії рейсу PS752 «, — вказав дипломат.

Макейр підкреслив, що віддати шану загиблим — це нормально, адже деякі жертви були британцями.

«Я пішов через 5 хвилин, коли хтось почав скандувати», — вказав він.

Дипломата затримали вже після відходу з мітингу. Він зазначив, що арешт дипломатів є незаконним у всіх країнах.

За інформацією ЗМІ, Макейра звільнили після більш ніж годинного затримання, зобов'язавши з'явитися на слідчі дії за потребою. Міністр закордонних справ Великої Британії назвав безпідставний арешт посла в Тегерані грубим порушенням міжнародного права.

«Іранський уряд знаходиться на роздоріжжі. Він може продовжувати свій шлях до статусу парії, з усією політичною і економічною ізоляцією, яка з цього випливає, або зробити крок до деескалації і ступити на дипломатичний шлях «, — зазначив він.

Схожі новини