Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Рівненщині затримали чоловіка, який перевозив на мопеді 40 кілограмів бурштину

  • 12.01.2020, 13:14
  • 664

Причиною зупинки двоколісника стало те, що на ньому не було номерного знака

На Рівненщині в селі Вовчиці Зарічненського району ввечері 11 січня правоохоронці вилучили у водія мопеду понад сорок кілограмів бурштину.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, причиною зупинки двоколісника стало те, що на ньому не було номерного знака. Водієм мопеду Viper виявився 21-річний житель села Бір Зарічненського району.

«На багажнику чоловік перевозив мішок, під час огляду якого поліцейські виявили каміння бурштину-сирцю. Слідчо-оперативна група встановила, що вага „сонячного“ каміння становить 41 кілограм», — зазначає прес-служба поліції

. За фактом перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240−1 Кримінального кодексу України. Кодекс доповнено вказаною статтею згідно із Законом від 19.12.2019.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Схожі новини