Передплата 2024 ВЗ

Журналісти показали ексклюзивні кадри з місця катастрофи літака МАУ

  • 12.01.2020, 08:58
  • 2 287

Експерти впевнені, що ракета розірвалася біля кабіни пілотів і вони загинули миттєво

Десятки отворів на фюзеляжі та осколки ракети в пасажирських сидіннях — іранці не могли заперечити очевидного і тому визнали, що український Boeing збила таки їхня ракета.

«Про це говорять фахівці, які працюють на місці трагедії, яким вдалося зібрати вже значну частину рештків літака в одному місці, а зараз вони уважно вивчають ці уламки», — йдеться в сюжеті ТСН.

11 довгих рядів з уламками — це все, що залишилося від українського Boeing 737. Фактично без сну та відпочинку українські рятувальники три доби збирали металеві частини літака. Чи не найбільший шматок — це правий борт, де ще видніється напис «міжнародні авіалінії». Іранці вантажівкою підвозять рештки шасі та двигуна. Експерти одразу оглядають його лопаті: якби в ньому була пожежа, то вони мають бути в кіптяві.

«Дивіться, абсолютно чисті. Всі цілі», — коментують українські експерти.

Українські експерти добираються до носової частини літака — кабіни екіпажу, точніше того, що від неї залишилося. На верхній частині чітко видно вихідні обвуглені отвори. Фахівці швидко перевертають обшиття літака, шукають отвори й одразу ж розставляють мірні лінійки з цифрами — вочевидь, це вже прямі докази. Десятки отворів у нижній частині борту, краї яких увігнуті всередину. І нарешті самі осколки — вони застрягли в обшивці крісел. Інша частина фахівців опитує свідків.

Іранці розповідають про сильний вибух і вогонь, який падав із нічного неба. Українських експертів дивує, що на місці катастрофи вони не бачать мобільних телефонів — це при тому, що на борту було 167 пасажирів.

«Де мобільні телефони, розбиті чи цілі? Де навігаційне обладнання?» — не розуміють вони. Остаточні висновки робитимуть згодом, але вже зараз експерти певні — ракета розірвалася біля кабіни пілотів. Вони загинули миттєво.\

Схожі новини