Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський записав відеозвернення з приводу авіатрощі в Ірані

Президент України звернувся до українців щодо катастрофи літака МАУ у Тегерані.

Відеозвернення глави держави розміщене на офіційних каналах президента у соцмережах.

Глава держави повідомив, що в ході розмови з президентом Ірану домовлено, що Рухані буде відданий наказ максимально швидко спільно з українськими експертами закінчити ідентифікацію тіл загиблих і підготувати їх для повернення в Україну.

«Це повинно статися найближчим часом. Ми також домовилися про початок спільної роботи з розшифровки двох бортових самописців — „чорних скриньок“. Ми домовилися про повну юридичну та технічну взаємодію, включно з питанням отримання компенсації. Ми домовилися, що ніхто не відкрутиться».

«Офіс Генерального прокурора України порушив справу за фактом убивства громадян України. Уряд надасть фінансову допомогу родинам загиблих. Держава також всіляко сприятиме отриманню ними компенсацій від перевізника, страхових компаній та Ісламської Республіки Іран».

«Я закликаю всіх міжнародних партнерів України, всю світову спільноту бути єдиними та наполегливими до повного й остаточного розслідування всіх обставин цієї катастрофи. Це потрібно всім нам».

«Я поверну всіх загиблих близьким і рідним. Вони зможуть з ними попрощатися по-людськи. Ми гідно вшануємо їхню пам’ять. Всі винні будуть покарані», — заявив Зеленський.

Схожі новини