Передплата 2024 «Добра кухня»

Авіакатастрофа в Ірані: у МАУ не виключають, що Україна може забрати тіла не тільки загиблих українців

  • 11.01.2020, 17:15
  • 664

У компанії "Міжнародні авіалінії України" розповіли, що українська сторона готова забрати тіла не тільки загиблих у авіакатастрофі українців в Ірані, але й іноземних громадян. Про це під час пресконференції заявив президент компанії Євген Дихне.

Про це повідомляє УНН.

На запитання журналіста про те, чи забере Україна всі тіла загиблих іноземців, чи лише українців, Дихне заявив: «я не знаю, це буде вирішуватися на місці, в Ірані».

«Я знаю, що такі наміри були, на цій підставі був відправлений вантажний борт. Якщо швидко буде оброблена вся інформація і іранська сторона буде готова віддати тіла загиблих, то українська сторона готова їх забирати… якщо український борт забере всі тіла в Україну, то ми готові доставити їх до тих міст, де перебувають родичі загиблих із Києва», — додав він.

Нагадаємо, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак «Міжнародних авіаліній України». На борту літака знаходилися 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася в результаті технічної проблеми літака. Проте вранці 11 січня Іран оголосив, що збив український пасажирський літак випадково. Авіалайнер вилетів з аеропорту і, наблизившись до засекреченої військової бази, був сприйнятий як ворожий об'єкт.

Відповідальність за катастрофу літака «Міжнародних авіаліній України» взяла на себе іранська військово-політична формація «Корпус вартових ісламської революції» (КВІР).

Схожі новини