Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В авіакомпанії МАУ прокоментували заяву Ірану щодо збиття українського літака

  • 11.01.2020, 12:58
  • 461

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Євген Дихне заявив, що у нього не було жодних сумнівів в невинності екіпажу літака в катастрофі в Ірані 8 січня.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

Він заявив, що в компанії не сумнівалися, що екіпаж українського літака не міг стати причиною авіакатастрофи.

«Ми ні на одну секунду не сумнівалися в тому, що наш екіпаж і наш літак не могли стати причиною цієї страшної, жахливої ​​авіакатастрофи. Спасибі всім думаючим і тим, хто аналізує, хто з нами це розділяв і розділяє. Для нас це дуже важливо. Це були наші кращі хлопці і дівчата. Кращі. Ми сумуємо, і з нами сумує без перебільшення весь світ. 167 загублених людських життів. 9 членів нашого екіпажу. PS752», — написав він.

Як повідомлялося, сьогодні президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, висловивши співчуття сім'ям загиблих. Він назвав збиття літака катастрофічною помилкою.

Український літак розбився вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні.

На борту літака, що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, перебували 176 осіб: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Серед загиблих — 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадян ФРН та Великої Британії.

Схожі новини