Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Чорну скриньку" зі збитого українського літака можуть відправити до Франції

  • 11.01.2020, 12:25
  • 494

Записи з бортового самописця українського літака, що був збитий помилково іранськими військовими близько Тегерана, будуть відправлені для розшифровки до Франції.

Про це повідомив глава відділу розслідування подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар. Про це повідомляє агентство IRNA, інформує УНН.

«Записи з „чорної скриньки“ українського літака будуть спрямовані до Франції», — наводить його слова в суботу агентство IRNA.

При цьому, у той же час телерадіомовна корпорація IRIB повідомила в суботу з посиланням на джерело в Організації цивільної авіації Ірану, що остаточне рішення про відправку «чорної скриньки» за кордон ще не прийнято.

У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий військової ракетою.

Нагадаємо, раніше Іран заперечував, що авіалайнер МАУ, який зазнав катастрофи під Тегераном, був збитий ракетою.

Як повідомлялося, сьогодні президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, висловивши співчуття сім'ям загиблих. Він назвав збиття літака катастрофічною помилкою.

Український літак розбився вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні.

На борту літака, що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, перебували 176 осіб: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Серед загиблих — 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадян ФРН та Великої Британії.

Схожі новини