Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Очікуємо притягнення винних до відповідальності»: Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літака

  • 11.01.2020, 10:34
  • 362

Президент Володимир Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літака ракетою. Україна очікує від Ірану повного й відкритого розслідування катастрофи українського літака, притягнення винних до відповідальності, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Facebook.

«Ранок сьогодні не був добрим, але приніс правду. Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака.

Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах", — зазначив Президент.

Він висловив сподівання, що розслідування надалі відбуватиметься без штучних затримок і перепон.

«Наші 45 фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості», — додав Зеленський.

Як повідомлялося, сьогодні президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, висловивши співчуття сім'ям загиблих. Він назвав збиття літака катастрофічною помилкою.

Схожі новини