Передплата 2024 ВЗ

"Мені соромно за це рішення", - член Нацради про перевірку телеканалу "Прямий"

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський прокоментував рішення Нацради перевірити телеканал "Прямий".

Це він сказав у ток-шоу «Ехо України».

«Мені було соромно за ті рішення, які приймала Національна рада. Не багато разів, але було. І це той самий випадок, коли мені дійсно соромно. Тому що я не погоджуюсь з цим рішенням. Воно було ухвалено більшістю голосів і за нього не голосували я та пані Уляна Фещук. У себе на Facebook я написав мотивацію, чому не голосував за цей проект. Але є багато речей, про які я не розповідав. Я можу поділитися з ними тут», — сказав Костинський.

Він розповів, що між членами Національної ради поділені певні повноваження і напрямки роботи.

«За мною, серед інших напрямків, закріплено моніторинг та проведення перевірок телерадіоорганізацій. Тобто будь-які моніторинги телеканалів, радіостанцій, провайдерів програмної послуги — вони йдуть через відповідні управління, в яких я є куратором. І відповідно, коли з’являється проект рішення, який надходить на засідання Національної ради, і за який потім голосують члени Національної ради, під ним завжди є мій підпис», — додав Костинський.

Він зауважив, що під цим проектом рішення його підпису немає.

«Тобто я не був залучений до цієї роботи, й ініціатива відбувалася з боку інших членів Національної ради. Для мене це дивно. Тому що немає закону, який би забороняв будь-якому члену Національної ради ініціювати будь-яку законну дію, але є певні практики, які не змінювалися впродовж останніх 4−4,5 років. І це був унікальний випадок. І для мене він особисто доволі дивний…», — завершив Костинський.

Схожі новини