Передплата 2024 «Добра кухня»

Офіс Генпрокурора України попросив Канаду передати інформацію про катастрофу літака МАУ в Іран

  • 10.01.2020, 13:57
  • 464

Офіс Генерального прокурора звернувся до канадської сторони із проханням надати наявну у канадської сторони інформацію, яка може сприяти розслідуванню кримінального провадження за фактом авіакатастрофи літака авіакомпанії «МАУ».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Нагадаємо, 9 січня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що дані канадської розвідки та розвідки союзників вказують на те, що український літак збила іранська ракета.

10 грудня президент України Володимир Зеленський зазначив, що цю версію він не виключай, однак додав, що на сьогодні вона є непідтвердженою.

Раніше в американських ЗМІ з'явились публікації про те, що, за даними Пентагону, український літак було збито російською ракетою, яку запустили іранські військові.

Літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана.

На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи — 11 українців.
Серед загиблих також було 82 громадяни Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадяни Німеччини та Великої Британії.

Схожі новини