Передплата 2024 «Добра кухня»

В Ірані назвали брехнею звинувачення про збиття українського літака ракетою

  • 10.01.2020, 12:34
  • 472

Офіційний представник уряду Ірану Алі Рабей назвав брехнею інформацію канадської розвідки та її союзників про те, що український літак 8 січня могли збити іранською ракетою.

Слова посадовця передає іранське державне агентство IRNA, повідомляє Громадське.

«Це брехня, і ніхто не візьме на себе відповідальність за велику брехню … Дуже шкода, що ця психологічна операція уряду США і тих, хто підтримує її свідомо і несвідомо, змушує сім'ї загиблих сумувати ще більше. Поширюючи цю брехню, вони переслідують власні цілі», — сказав представник уряду.

Нагадаємо, 9 січня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що дані канадської розвідки та розвідки союзників вказують на те, що український літак збила іранська ракета.

Після цього Іран закликав Канаду передати дані про ймовірне ураження ракетою літака МАУ. Також Іран запросив США та Канаду взяти участь у розслідуванні авіакатастрофи.

Літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана.

На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи — 11 українців.
Серед загиблих також було 82 громадяни Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадяни Німеччини та Великої Британії.

Схожі новини