Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Держсекретар США заявив, що Boeing МАУ міг впасти через технічну неполадку

  • 10.01.2020, 11:14
  • 437

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що причиною падіння українського літака біля Тегерану може бути технічна неполадка, але потрібно швидко докопатися до суті.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу Fox News, передає ТСН.

«Нам потрібно подивитися, що є основною причиною цього (катастрофи — ред.), можливо, це механічна відмова, але ми повинні це побачити. Якщо, насправді, справа в тому, що в цьому було щось більш підступне, американський народ повинен знати, що це іранське правопорушення, що викликало подібне», — так Помпео прокоментував заяви прем'єр-міністрів Канади і Британії про те, що український літак збили ракетою.

Він висловив надію, що іранська сторона буде співпрацювати у розслідуванні.

«Ми повинні докопатися до суті, і важливо докопатися до суті швидко. Я бачив повідомлення. Я можу тільки сказати, що нам потрібно дуже швидко розібратися в цьому», — додав Держсекретар.

Літак МАУ зазнав катастрофи в районі Тегерана вранці 8 січня. Повітряне судно здійснювало рейс зі столиці Ірану до Києва.

Загинули всі 176 осіб, що перебували на борту: 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 11 — України (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири), 10 — Швеції, 3 — Німеччини і 3 — Великої Британії.

Схожі новини