Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Версія про влучання ракети в літак МАУ не виключається, - Зеленський

  • 10.01.2020, 10:33
  • 867

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву щодо версій можливих причин катастрофи літака МАУ біля Тегерану.

Версія про те, що український літак в Ірані був збитий іранською ракетою, не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою.

Про це Володимир Зеленський написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами президента, українські фахівці долучилися до розслідування катастрофи.

«Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи літака компанії „Міжнародні авіалінії України“ продовжує роботу. Українські фахівці залучені до цього процесу. Ми очікуємо, що їм буде надана вся інформація та всі доступи, які є необхідними для проведення об’єктивного розслідування. Ми тримаємо постійний зв’язок з нашими представниками. Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою», — написав Зеленський.

Він закликав всіх міжнародних партнерів — «передусім уряди США, Канади та Великої Британії» — надати дані й докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин, «враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ».

«Вдень матиму розмову щодо перебігу розслідування з державним секретарем США Майком Помпео. Наша мета — встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви», — додав президент.

Перед цим представники США, Канади і Великої Британії заявили про «високу ймовірність» того, що літак збила іранська ракета, можливо, помилково. Іран це заперечує.

Літак МАУ зазнав катастрофи в районі Тегерана вранці 8 січня. Повітряне судно здійснювало рейс зі столиці Ірану до Києва.

Загинули всі 176 осіб, що перебували на борту: 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 11 — України (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири), 10 — Швеції, 3 — Німеччини і 3 — Великої Британії.

Схожі новини