Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Літак МАУ повертався в аеропорт Тегерана після виявлення проблеми", - звіт Ірану

  • 09.01.2020, 16:34
  • 772

Документація з місця події показує, що перше зіткнення літака із землею сталося в зоні парку розваг

Організація цивільної авіації Ірану заявила, що за попередніми даними літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (Київ), який зазнав аварії в Тегерані (Іран) 8 січня, повертався в аеропорт вильоту після виявлення проблеми. Про це сказано у повідомленні відомства, передає Главком

«Траєкторія польоту літака вказує на те, що літак спочатку прямував на захід, потім повернув відразу після виявлення проблеми і прямував назад в аеропорт», — сказано в ньому.

Голова Організація цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде зазначив, що чорні ящики були знайдені й передані слідчим, при цьому і реєстратор польотної інформації (FDR), і диктофон кабіни (CVR) були пошкоджені в результаті нещасного випадку, однак в обох пристроях є пам'ять.

Він розповів, що, згідно з попереднім звітом про розслідування авіаційних подій, літак піднявся на висоту 8 тис. футів (близько 2 439 м), потім інформація про літак зникла з екрана радарів, після чого літак впав на землю і розбився.

Зазначається, що пілот не отримував ніяких радіоповідомлень про незвичайні обставини, а згідно з повідомленнями очевидців (люди на землі і льотний екіпаж, який перебував на висоті), спостерігалося загоряння літака, а після зіткнення з землею стався вибух.

Документація з місця події показує, що перше зіткнення літака із землею сталося в зоні парку розваг.

Крім того, Абедзаде заявив, що група з розслідування авіаційних подій, відповідно до стандартів Чиказької конвенції, запропонувала всім державам, визнаним зацікавленими сторонами, надіслати своїх представників для участі у процесі розслідування і призначити власну спеціалізовану групу.

Він уточнив, що початкове повідомлення було направлено Україні як країні реєстрації літака, США як виробнику, Швеції та Канаді як країнам-претендентам, громадяни яких перебували в літаку.

Схожі новини