Передплата 2024 ВЗ

Українці відмовилися від російської пошти – дослідження ПриватБанку

  • 09.01.2020, 15:48
  • 608

Більшість українців користуються електронними поштовими скриньками глобального сервісу Gmail. Про це повідомили в ПриватБанку, де проаналізували понад 6,5 млн електронних адрес клієнтів. За останні 5 років частка Gmail в Україні зросла втричі через відмову українців від використання російських поштових служб.

За даними дослідження, на початку січня 2020 року 67,2% всіх e-mail українців припадає на загальновизнаний у світі Gmail. Українськими компаніями електронної пошти користуються 13% жителів країни, ще 13,7% e-mail українців — російські поштові сервіси.

Для порівняння: у січні 2015 року 64% всіх e-mail українців припадало на російські поштові сервіси, українськими компаніями електронної пошти користувалися 14% жителів України та приблизно стільки ж було користувачів Gmail.

Нагадаємо, щоб першими отримувати важливу інформацію від банку, клієнти ПриватБанку можуть залишити свій e-mail на сторінці pb.ua/email. Як зазначають у банку, ПриватБанк не займається спамом, електронною поштою клієнти дізнаються про нові акції, персональні пропозиції та інші важливі новини банку.