Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США готові до миру з Іраном (відео)

Трамп не став іти на загострення з Іраном попри напад на бази в Іраку 

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати готові до миру з Іраном. Про це йдеться у зверненні глави держави до нації після удару Тегерана по американських базах в Іраку, трансляція вели американські телеканали і сайт Білого дому.

Президент США не став іти на військову ескалацію з Іраном попри атаку на бази в Іраку, де розміщений американський контингент.

Трамп на початку свого виступу наголосив, що в результаті ударів Ірану громадяни США не постраждали, а самим базам було завдано мінімальної шкоди.

Фактично, єдиною відповіддю на удари Ірану стануть анонсовані Трампом жорсткі економічні санкції, які триватимуть доти, поки Іран не змінить свою поведінку.

При цьому суть санкцій президент США не уточнив.

Трамп також закликав учасників ядерної угоди з Іраном відмовитися від неї, як це зробили США і разом працювати над новою угодою.

«Ми всі повинні працювати разом, щоб укласти угоду з Іраном, яка зробить світ більш безпечним і мирним місцем», — сказав він.

Крім того, Трамп закликав НАТО почати грати більш активну роль на Близькому Сході.

Також президент США закликав Іран відмовитися від своїх ядерних амбіцій і припинити підтримку тероризму. Він зазначив, що Великобританія, Франція, Росія і Китай повинні «відійти від залишків угоди з Іраном».

Трамп заявив, що стабільності на Близькому Сході не буде, доти, «поки Іран буде розпалювати громадянські війни».

Схожі новини