Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін і Ердоган запустили "Турецький потік" в обхід України

  • 08.01.2020, 17:53
  • 801

На церемонії Путін заявив, що взаємодія РФ і Туреччини розвивається практично у всіх сферах

Президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган оголосили про офіційний старт і початок експлуатації газопроводу «Турецький потік» в обхід України по дну Чорного моря.

Як передає УНІАН в РФ, трансляцію церемонії зі Стамбула транслював телеканал «Росія 24».

На захід також прибули президент Сербії Олександр Вучич і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. Під час виступу Путін заявив, що взаємодія РФ і Туреччини розвивається практично в усіх сферах.

«Успішна реалізація масштабного спільного проекту з будівництва трансчорноморського газопроводу наочно свідчить про те, що російсько-турецьке стратегічне партнерство дає значущі, відчутні результати», — сказав Путін.

За його словами, «взаємодія Росії і Туреччини поступально розвивається практично в усіх сферах. Незважаючи на непросту обстановку в світі та спроби деяких міжнародних гравців перешкодити розширенню взаємовигідного співробітництва між нашими країнами, робота йде своїм ходом».

Як сказав Путін, торік турецьким партнерам було поставлено 24 млрд кубометрів газу з Росії. У свою чергу Ердоган заявив, що Туреччина і РФ під час реалізації проекту «Турецький потік» продемонстрували зразковий рівень співпраці. За його словами, Росія залишається головним постачальником газу до Туреччини, і сторони готові реалізовувати нові проекти.

Схожі новини